Десет години изминаха от премиерата на документалният филм на Ал Гор за глобалното затопляне. “An Inconvenient Truth”, или “Неудобната истина”, както бе озаглавен на български, излезе през 2006 година, няколко години след като Гор изгуби президентската надпревара в САЩ. Тогава той реши, че ще се занимава с нещо друго, може би дори по-важно от президентския пост — да образова хората за глобалното затопляне и неговото влияние върху планетата.

Variety докладват, че този стряскащ документален филм ще получи своето продължение догодина. Това ще стане на фестивалът Sundance, по време на сегментът The New Climate, където ще бъдат показани няколко филма за природата и климата.

“Сега повече от всякога ние трябва да се препосветим на решаването на кризата с климата”, споделя Ал Гор в официално изявление. Първата част, излязла през 2006 година, печели две награди на Филмовата академия — Оскар за най-добър документален филм и Оскар за най-добра музика. Режисиран е от Дейвис Гугенхайм. Продължението, което ще видим по кината догодина, ще бъде режисирано от Бони Коен и Джон Шенк.

С една дума, ако “Преди потопа” на National Geographic не ви е бил достатъчен, има още.