Както знаете Apple се води една от най-безопасните компании, със своята iOS. Точно затова компанията за сигурност Zerodium предлага награда от милион и половина долара, за човекът, който успее да хакне най-добрата версия досега на операционната система.

tweet-ios-10

Всичко, което трябва да направите, за да се доберете до яката награда е да публикувате недокументиран досега пробив в системната сигурност, през който можете да проникнете и да хакнете iOS 10.

Дори не трябва да се безпокоите, ако преди вас, някой вече е успял да предаде своя начин за вход в системата. Това не е състезание по време. Според основателят на Zerodium Чауки Бекрар, компанията е готова да даде огромната сума на повече от един победител.

Това не е първият път, в който Zerodium прави такова предложение. Миналата година, компанията предлагаше 1 милион долара за същото нещо, само че в iOS 9, като наградата бе спечелена чак през ноември.

Това, което прави така наречените „zero-day“ хакове много ценни е, че самите компании, които правят въпросния софтуер, често не знаят, за тези слаби места в тяхната система. Разбира се, откриването на нещо такова е много трудно, но не е невъзможно.

Apple имат своя собствена програма за откриване на бъгове, но наградният фонд е далече от този на Zerodium. На всичкото отгоре, не всеки може да се включи в състезанието, организирано от компанията. Може да ви се наложи да установите някои по-сериозни връзки, за да можете да се включите в него.

Можете да посетите сайта на Zerodium, за да разберете повече неща за това предизвикателство.