Последният софтуерен ъпдейт за Tesla Model S предоставя възможността всеки собственик на електрическия автомобил да се възползва от чисто новия автопилот. Разбира се, преди всичко трябва да знаете, че този автопилот не е такъв, който да ви закара от вкъщи на работа. До тази възможност има да минат още поне няколко години в разработки. Не, тук става въпрос за автопилот, който може да поеме контрол над колата ви докато се движите по път, разделен от мантинели (такъв, при който двете посоки на пътя са разделени) – големи шосета, булеварди или магистрала.

В информацията за автопилота на Tesla Model S изрично е упоменато, че той работи само при определени условия – да се намирате на някой от гореспоменатите видове пътища, където отсрешни коли да не ви пречат и т.н. Разбира се, беше въпрос на време някой с достатъчно луда глава да пробва да пусне автопилота по някой междуградски път или пък по улиците в големия град. Когато това стане, се случват неща от този тип:

Или още по-опасни неща, като това тук, което може да доведе до щети върху тази иначе не много евтина кола, та дори и сериозни нарадявания:

Ако обаче внимавате и позволите автопилота от Tesla Motors както и където трябва, то ще можете да се насладите на едно приятно возене, в компанията на заслужен релакс. По-долу може да видите пример и за това: