Снимка: Android Authority

За сгъваеми смартфони се говори вече от няколко години, като Lenovo дори представиха прототипи на стъваеми дисплеи преди известно време. През 2011 година пък се появи първият смартфон със сгъваем дисплей — Kyocera Echo, ексклузивно от Sprint, който обаче така и не набра сила поради трудности в изработката.

Сега на хоризонта се задава може би първият истински сгъваем смартфон, който наистина би могъл да работи. Това е ZTE Axon M, снимка на който изтече и бе споделена в интернет пространството от Android Authority (по-горе).

Не е ясно кога това устройство ще види бял свят, но е възможно да бъде представено официално скоро. Според източниците, Axon M ще дойде с процесор Snapdragon 820, 4GB RAM, 32GB вградена памет и батерия с капацитет 3120 mAh. Очакваме и 20-мегапикселова основна камера. Този смартфон вероятно няма да има предна камера, поради това, че всъщност предният и задният му панели ще бъдат и дисплеи. Всъщност джаджата ще има общо два дисплея с резолюция 1080p, които ще бъдат с общ диагонал от 6.8 инча след разгъване.

Допълнителна информация сочи и към възможността за работа на две приложения едновременно, на всеки един от екраните.

Остава да видим ZTE Axon M официално представен, за да можем да коментираме по-подробно както характеристиките му, така и възможността сгъваемите смартфони да станат широко разпространени на пазара.