asus_zenwatch

Първият умен часовник на Asus, ZenWatch, беше представен миналата година и все още се приема от потребителите като едно от най-добре изглеждащите Android Wear устройства. Освен стилен външен вид, той предлага доста стандартни функции, което не успя да го отличи особено от конкурентите, но следващото поколение може напълно да промени това.

ВИЖ ОЩЕ: FACEBOOK И INSTAGRAM ПАДНАХА ЗА ОКОЛО ЧАС 

Изпълнителният директор на Asus Джоней Ших наскоро заяви, че новият модел ZenWatch ще предложи решение на един от основните проблеми при носимите устройства – животът на батерията, като този умен часовник ще може да издържа до една седмица само с едно зареждане. Към момента тези технологични джаджи обикновено осигуряват до около 2 дни работа, а ако от Asus успеят да постигнат целта си, то другите производители има от какво да се притесняват. Следващият ZenWatch също така може да предлага опцията за провеждане на телефонни разговори без да има нужда от смартфон.

Очаква се новият умен часовник на Asus да бъде представен през третото тримесечие на тази година. Сегашният модел се продава за 199 долара, като най-вероятно следващото поколение ще бъде с подобна цена.