клипове

Много потребители на YouТube се изкушават да правят клипчета и видео блогове, които включват любимата им музика. Много често тя е изразяна от музикални клипове или придобита по някакъв друг начин, който не носи печалба на носителите на авторски права. Google представи нова услуга в популярния видео портал, която ще извежда действията, които ще се предприемат при засичане на съдържание със защитени авторски права.

ВИЖ ОЩЕ: ANDROID ПРИЛОЖЕНИЕТО НА YOUTUBE ПОЛУЧИ MATERIAL DESIGN

По този начин потребителите ще знаят какво ще се случи с тяхното съдържание, след като то бъде качено в YouTube. Изпълнителите и носителите на авторско право ще имат домата за това какви действия да се предприемат срещу клиповете, които включват неще тяхно. Възможностите са следните: заглушаване на звука (ако е звуково произведение), блокиране на видеото или поставяне на реклами.

Новата услуга позволява на потребителите и да видят дали няма да бъде поставено някакво географско ограничение на техните клипове. Това е стъпка напред в прозрачното отношение спрямо защитеното съдържание, както и самите създатели на съдържание. YouTube предлага богата библиотека от свободно за ползване аудио, което предоставя на потребителите. Всички налични там музикални файлове могат да бъдат използвани без ограничение.

boom-clap