Коментарите под видео материали в YouTube са едно от най-досадните неща в интернет – винаги ще се намерят непознати, които да ви напсуват или да спорят за нещо, независимо дали са прави или не… Но това не е единственият проблем на YouTube коментарите. Преди години Google се опита да ги свърже със своята обречена социална мрежа Google+, разбира се безуспешно.

За да си запази мястото като топ услуга за видео обаче YouTube предприема ново начинание – интегрирано чат приложение вътре в мобилната им апликация. Функционалността се нарича Native Sharing и позволява да споделяте видеа и да чатите за тях със свои приятели.

Идеята за затворен чат с приятели е добра от гледна точка на това, че ще ви спести досадните непознати и тяхната намеса докато се наслаждавате на някое видео. Идеята на YouTube обаче е по-скоро защитна – потребителите да прекарват колкото се може повече време в тяхното приложение.

За сега Native Sharing е достъпна само за тесен кръг от YouTube потребители, като те могат да “поканят” в чатовете дори и такива, които нямат достъп. Така вторите би трябвало да го получат и да разширят кръга на достъпност. А вие имате ли такъв обособен таб в своето мобилно YouTube приложение? Споделете с нас в коментарите.