Yoga

Лидерът на пазара на хибридни устройства Lenovo обяви първия многорежимен таблет Yoga на специално събитие, излъчвано на живо с участието на холивудската звезда  Аштън Къчър – най-новият продуктов инженер на компанията. Добре познати с иновативните си хибридни устройства като лаптопа Yoga, Lenovo дават на потребителите нови възможности при работата с таблет.

Революционният таблет Yoga разполага с три уникални режима, които предоставят на потребителите по-добри начини за използване на таблета. С режимите hold, tilt и stand таблетът се адаптира към начина, по който се използва, вместо да се налага потребителите да свикват с технологията. Yoga Tablet разполага и с удивителните 18 часа живот на батерията, за да удовлетвори напълно свръх мобилния начин на живот на потребителите.

„Докато наблюдаваме хората открихме, че таблетите обикновено се използват по три основни начина. Това ни позволи да разчупим „направения по калъп” дизайн на таблетите, като им дадем по-добра опция за четене, сърфиране, гледане и работа със съдържанието,” споделя Лиу Джун,  старши вицепрезидент и президент на Lenovo Business Group в Lenovo. „Тъй като потребителите продължават да изискват иновативни хибридни устройства, ние приветстваме присъединяването на Аштън Къчър към екипа ни. С негова помощ ще доразвием още повече хардуера, за да дадем на потребителите още по-завладяващо преживяване при работа с новия ни таблет”.

Таблетът Yoga: Три режима и по-дълъг живот на батерията правят таблета още по-добър

Когато става въпрос за таблети, един размер не е достатъчен, за да удовлетвори всички потребители. Дизайнерите и инженерите на Lenovo успяха да идентифицират три проблема, с които се сблъскват потребителите на таблети: умора при продължително държане и използване на устройството, липса на поддържащ механизъм при поставяне на равни повърхност и неудовлетворителен зрителен ъгъл при поставяне на маса. Все особености, които вдъхновиха Lenovo да разчупи „калъпа” при дизайна на таблети и да създаде уникалните режими на таблета Yoga.

С помощта на изключителната цилиндрична приставка режимът hold е проектиран така, че да ляга в ръката на потребителя. Така таблетът Yoga е по-лесен за хващане и дава по-голям контрол в сравнение с другите таблети, които изискват използването и на двете ръце. Режимът hold улеснява четенето, сърфирането в социалните мрежи и интернет, като наподобява начина, по който хората четат списания.

За да обърнете таблета Yoga в режим stand, просто завъртате страничния цилиндър на 90 градуса така, че стойката на таблета се спуска и позволява той да остане в това положение върху бюро или маса. Потребителите могат да променят зрителния ъгъл между 110 и 135 градуса по тяхна преценка. Режим stand улеснява гледането на филми, провеждането на видео разговори и работата с 10-пръстовия сензорен мултитъч дисплей без нужда от допълнителни аксесоари.

За по-лесно писане, играене на игри или сърфиране с по-добър зрителен ъгъл потребителите могат да използват режима tilt. За още по-голямо удобство таблетът е снабден със софтуер за автоматично разпознаване, който предлага най-често използваните приложения в режим hold и stand.

Хибридният таблет Yoga е не само по-удобен за използване, а и с  драстично по-голям живот на батерията от типичния таблет – до 18 часа. Цилиндричната му приставка съдържа мощни двойни батерии и за разлика от повечето таблети използва батерии, които са по-често срещани при лаптопите. Чрез своя USB on-the-go2 кабел таблетът Yoga дори може да бъде използван за зареждането на други устройства. 10 и 8-инчовите Wi-Fi модели са снабдени с четириядрен процесор MT8125, а тези с 3G – с MT8389. Устройствата използват Android 4.2, а потребителите могат да избират между 16 и 32 GB памет за съхранение на данни. Таблетът Yoga разполага с Dolby® аудио, което предоставя невероятно съраунд звуково преживяване чрез разположените отпред говорители или чрез използването на слушалки.

И двата модела са изключително мобилни и попадат в свръх леката категория, като 10-инчовият тежи 610 грама, а 8-инчовият – 400 грама. Разполагат с дисплей с висока разделителна способност от 1280 х 800, 5-MP задна камера с автоматичен фокус с комбинация с централно разположена камера и micoSD слот за увеличаване на паметта до 64 GB. Таблетът е с Wi-Fi, micro USB порт и Dolby DS1 за богато звуково преживяване, а за част от пазарите включва и 3G свързаност. Lenovo предлагат и допълнителна Bluetooth клавиатура към 10-инчовия модел, която функционира като защитен капак и дори събужда таблета, когато се махне и го изгасва, когато се постави. Потребителите могат да добавят WD100 за безжичен видео стрийм от таблета към телевизор. Lenovo предлага редица допълнителни услуги и технологични решения, разработени специално за  таблета Yoga, включително удължаване на гаранцията, подобрения и премиум техническа поддръжка.

Цени и наличности

Таблетът Yoga ще бъде наличен в България от 1-ви ноември.

Цените на устройствата са съответно  549 лв за 8-инчовия за Wi-fi версията и 599 лв за 3G версията, за 10-инчовия модел 649 лв за Wi-fi версията и 699 лв за 3G версията. Bluetooth клавиатурата ще бъда налична в края на годината на цена от 99 лв.