Днес GSMA обяви Xperia XZ Premium за „Най-добрият нов смартфон или свързано мобилно устройство на MWC 2017“ на годишните Global Mobile Awards (Glomo Awards).

Тази награда е най-новата в поредицата от 30 отличия, получени от иновативния флагман на Sony Mobile по време на Световния мобилен конгрес 2017, включващи признанието на медии като „Най-добър нов мобилен телефон“ от GSM Arena, „Най-добра иновация“ от UK Blog Awards, „Избор на читателите“, „Най-добър смартфон“ от Tech Radar и „Най-якото от MWC“ на Wired.

„Xperia XZ Premium е нашият най-високотехнологичен смартфон досега“, каза Хироки Тотоки, президент и главен изпълнителен директор на Sony Mobile Communications. „Това отличие е огромна чест за нас. Xperia XZ Premium получи одобрението на операторите, медиите, потребителите и партньори от индустрията, което е признание за нашата безусловна целеустременост към иновациите, за да доставяме страхотни продукти и изживявания на потребителите.“

„Поздравления за всички победители и номинирани за годишните Glomo награди на GSMA на Световния мобилен конгрес тази седмица,“ заяви Майкъл О‘Хара, главен маркетинг директор на GSMA. „Glomo наградите наистина показват компаниите и хората, които развиват и тласкат иновациите напред в бързо променящата се мобилна индустрия. Благодарим на всички участници, съдии, спонсори и партньори за подкрепата на тазгодишното издание на Glomo Awards.“

Xperia XZ Premium разполага с новата система на камерата Motion Eye™ на Sony, която осигурява високотехнологични функции и отлично качество на заснетите изображения, както и първия в света 4K HDR дисплей в смартфон1 (5.5″). Motion Eye може да заснема и възпроизвежда Super slow motion видео с 960 кадъра в секунда, което е четири пъти по-бавно от всеки друг смартфон.

Xperia XZ Premium ще се продава на световния пазар от късната пролет на 2017 в цветовете Luminous Chrome и Deepsea Black.