Xiaomi Redmi Note

Xiaomi Redmi Note

 

Xiaomi е един от най-големите производители на смартфони в Китай и това е неоспорим факт. Продажбите на компанията са впечатляващи и това се потвърди вчера.

RedMi Note, 5.5-инчовият бюджетен смартфон на китайците, се разпродаде за впечатляващите 34 минути. Разбира се, става дума само за 100 000 бройки, но това е един добър старт за устройството. RedMi Note притежава 5.5-инчов 720р дисплей, 8-ядрен Media Tek процесор и идва в два варианта, съответно с 1 и 2GB оперативна памет. Устройството работи с Android 4.3 и потребителският интерфейс на компанията MIUI v5. Началната цена е била 799 юана и не е ясно кога отново ще има налични бройки.

Смартфоните с голям дисплей са изключително популярни в Азия и не е учудващо, че RedMi Note се е разпродал толкова бързо.Той е с една от най-новите версии на операционната система, а потребителският интерфейс MIUI допълва усещането. Xiaomi е лидер на китайския пазар и го доказа отново с поредното хитово устройство на приемлива цена. Дали мощният и евтин красавец ще достигне до нас или потребителите отново ще са принудени да търсят самостоятелни решения за доставка? Не би било лошо, ако някой от операторите ни се включи в играта, нали?