Xiaomi

Xiaomi

Xiaomi обяви официално събитие, което ще се проведе 15 май в Националния конгресен център в Пекин. Компанията публикува съобщението в Twitter, като съобщи, че по време на него ще представи нови продукти.

Можем да предположим, че Xiaomi ще покаже наследника на своя флагман Mi3 –Mi3S, чийто снимки съвсем скоро се появиха в интернет пространството. Според информацията до момента, устройството ще разполага с 5-инчов 1080р дисплей, 2.5GHz четириядрен процесор Snapdragon 801, 3GB оперативна и 16GB вградена памет, 8-мегапикселова предна,13-мегапикселова задна камера и ще работи с Android 4.4 KitKat.

Другото устройство, което се очаква  Xiaomi да представи на своето събитие е таблета MiPad, за който чухме преди няколко месеца. Информацията за MiPad е доста оскъдна, предполага се, че той ще притежава 9 или 10-инчов 720р дисплей, процесор Snapdragon 400 с графичен ускорител Adreno 305 и операционна система, базирана на Android 4.3 Jelly Bean, също персонализирана с потребителския интерфейс на компанията MIUI. Като говорим за MIUI, предполага се, че Xiaomi ще покаже по време на събитието и новата му версия, базирана на Android 4.4 KitKat.

За съжаление в съобщението на Xiaomi не се споменават никакви подробности и можем само да предположим, кои устройства ще представи китайската компания, но до събитието остава малко повече от седмица и тогава ще разберем какви изненади е приготвила тя за своите фенове.