Една от най-бързо растящите компании в бизнеса с мобилни технологии, Xiaomi, успяват да направят същото и с носимите си аксесоари. След като представиха евтиното, но много удобно решение в лицето на Mi Band, както и Mi Band 1S (с възможност за следене на сърдечния ритъм), компанията отчита 815% растеж на бизнеса си с носими джаджи за последната година.

Изглежда обаче, че това не им е достатъчно. За последното тримесечие, китайският производител излезе на трето място по доставки на носими умни устройства, заедно с най-големите производители в бранша. Xiaomi държат 17,45% от пазара с 3,7 милиона доставени устройства. Малко пред тях са Apple с техния часовник (3,9 милиона доставки), а на първо място все още са FitBit с цели 4,7 милиона. Те продължават да са лидер при доставките, въпреки че пазарният им дял за последната година падна от 32,8% на 22,17%.

Снимка: amCharts
Снимка: amCharts

Интересно е да се отбележи, че останалите играчи в челната петица са Garmin и BBK. Очевидна е липсата на каквито и да е устройства с Android Wear, както и работещият под Tizen OS Samsung Gear S2. Липсата на такива джаджи обаче може да се дължи на късното им пристигане на пазара. Съвсем възможно е около Коледа доставките на Gear S2 да се увеличат и Samsung отново да влязат в топ пет.