mi store

Китайскатa компания Xioami вече официално навлезе на пазара в Европа и САЩ, отваряйки своя онлайн магазин Mi Store, в който ще се предлагат различни аксесоари. Производителят нарича проекта „бета тест продажба“ и в началото ще предлага само четири продукта – Mi Band за 14.99 долара, слушалки за 79.99 долара и два модела Mi Power Bank – 5,000 mAh за 9.99 долара за до две зареждания на смартфон и 10,400 mAh версия за 13.99 долара.

Mi Store ще стартира утре в 13:00 ч. централно европейско време във Великобритания (15:00 българско време), Франция и Германия. Xiaomi насърчава потребителите да си направят регистрация в сайта по-рано, защото ще има „много ограничено количество“ в наличност от всеки продукт.

Хюго Бара, вицепрезидентът на Xioami, обяви плановете за пускане на онлайн магазина по-рано тази година, но така и не стана ясно кога в него ще започнат да предлагат смартфони и таблети. Той обясни, че причините са редица проблеми като сертифицирането на хардуер, тестването на софтуер, регулаторите и други подобни логистични предизвикателства, с които компанията ще се сблъска на пазара извън Китай. Още тогава стана ясно, че една от неизказаните причини е почти сигурните патенти дела с Apple, които ще последват, заради копирането на дизайна на смартфоните на американската компания.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS