Xiaomi-miui

Xiaomi вчера представи официално новата версия на мобилната операционна система MIUI. Тя е седмата поред и представлява силно модифициран Android с тотално променен потребителски интерфейс. Изпълнителните директори Хюго Бара и Джай Мани представиха промените на събитие в Индия. Нововъведенията са наистина мащабни и заслужават внимание.

На първо място е избрано мотото да е “Yours by design”, което подчертава гъвкавите възможности за персонализация на смартфона с тази операционна система. В MIUI 7 се предлагат 4 различна вида потребителски интерфейс, които могат да бъдат сменяни според предпочитанията на потребителя. На премиерата бяха представени и седем нови теми, които могат да бъдат инсталирани отделно.

Добавени са инструментите Daily Locksceen, който може да променя изображенията на екрана в заключено състояние и ShowTime – кратки клипчета, които се показват при позвъняване от контактите.

Xiaomi са сключили и партньорство с Opera Max, по силата на което се добавя подобрена възможност за пестене на интернет трафик. Новост е филтър за кратки текстови съобщения, който сортира съобщенията от оператори и учреждения в специална папка. Добавя се също и Quick OTP, което е инструмент за по-лесно копиране на еднократни пароли между различните приложения.

Все още не е обявено кога новата версия ще започне да се предлага на клиентите на компанията. Въпреки това всеки може да се запише за предварителен тест в официалния форум и да получи достъп до MIUI 7 след 24 август.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS