Свидетели сме на нов успех от страна на Xiaomi, след като индийското подразделение на гиганта обяви, че за тамошните празници са били продадени рекордно количество смартфони. Само за три дни (от 1 до 3 октомври), Xiaomi отчитат над 500 000 броя продадени телефони. Това означава, че китайците са продавали средно по два смартфона на секунда.

Според Xiaomi, случаят е първи в историята на смартфон бизнеса. Рекордът е станал по време на индийски народни празници, когато много от онлайн магазините на пуснали разпродажби. Redmi 3S и Redmi 3S Prime са най-продаваните смартфони през Flipkart. Там по време на разпродажбата на 2 октомври са били продадени общо над 800 000 смартфона. В Amazon най-продаван е бил Redmi Note 3 докато четири от шестте най-продавани продукти в категория електроника са били продукти на Xiaomi — Redmi Note 3 (Gold), Redmi Note 3 (Grey), Mi Band 2 и пауър банката Mi с капацитет 10 000 mAh.

Откакто Xiaomi установиха пазар в Индия през 2014 година, те се наложиха като номер едно продавач там. Всъщност в момента китайската компания е третият най-голям смартфон производител на територията на Индия, като Xiaomi Redmi Note 3 е най-продаваният смартфон в страната изобщо до сега.