Xaiomi отдавна се слави с евтините и качествени телефони. За краткото си време от както съществува, компанията си извоюва реноме сред потребителите с качество, което далеч няма нищо общо с всичко онова за което сме свикнали да казваме, че е “made in China”. Азиатската страна надмина доста от европейските си конкуренти и предлага високо качество на добри цени.

Наскоро бдителни потребители забелязаха дългоочаквания Xaiomi Mi A2 на страниците на швейцарския уебсайт digittech.ch като бяха споделени и спецификациите. По последна информация се очаква телефонът да бъде в продажба още тази година на 8 август. По непотвърдени данни телефонът ще предлага три варианта на памет – 32GB, 64GB и 128GB.

През 2017 г. компанията представи предшественика му, Mi A1, който определено впечатляваше, особено като се има предвид, че тогава за първи път беше с Android Oreo, а не със фирмената “обвивка” MIUI.

Ако погледнем обаче спецификациите, те много приличат на тези на MI 6X. Все още от компанията няма официално изявление за пускането на MI A2. Очаква се новия флагман да бъде снабден с процесор Snapdragon 660 SoC, който предлага с 20% по-добра производителност от Snapdragon 636 SoC. Добавена е и двойна 20 мегапикселова задна камера с бленда f/ 1.75 и втори 12 – мегапикселов сензор Sony IMX 486 с бленда f/1.75.

Интересното е, че вторият датчик на камерата е поставен в телеобектива и по този начин се позволява да се прави 2X зуум без загуба на качеството на приближаване на картината и специален огледален DSLR, който предлага “боке” ефект при снимане. Потребителите също така могат да се насладят на предна 20-мегапикселова камера със сензор Sony IMX376, за невероятни селфи снимки.

Телефонът е снабден с батерия с капацитет от 3100 mah и технология за бързо зареждане Quick Charge 3.0 , като с 18W зарядно телефонът се зарежда за 30 минути на 50%.

Помислено е и за сигурността на потребителите, като телефонът разполага със сензор за пръстов отпечатък на задната страна на панела. Телефонът също така има и система за лицево разпознаване.

Телефонът оперира под последната версия на Android 8.1, като използва MIUI базираната версия под номер 9.5 и добавен скин на Android Oreo. Вече от компанията са започнали стъпки към актуализиране на системата и се работи върху новата MIUI 10.

Няма съмнение, че това ще бъде поредният удар върху конкуренцията от страна на китайците, който отдавна са пазарен лидер в своята ниша.

Сподели
Предишна страницаСтранно роботче рисува по стените вместо вашето дете
Следваща страницаGoogle представя нов телефон идните дни
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.