Apple_TV_Interface услуга

От доста време се спекулира, че Apple подготвя собствена телевизионна услуга и изглежда тя ще бъде обявена през юни това лято, пише The Wall Street Journal. Американската компания ще предлага около 25 канала на телевизионни оператори като ABC, CBS и Fox, а самата услуга ще бъде пусната през септември за iOS устройствата, Mac и Apple TV на цена от около 30 или 40 долара на месец. Пакетът може да включва също ESPN и FX, а Apple заяви, че иска да предостави на потребителите по-голяма библиотека, но най-вероятно ще остави извън уравнението по-малките мрежи.

Виж още: Ревю на Apple iPad Air 2

Миналия месец Recode писа, че Apple е в преговори с телевизионни оператори за създаване на собствена платена телевизионна услуга, която ще включва пакети с програми, осигурени чрез сделки с доставчици на телевизионно  съдържание и ще се продава директно на потребителите.

Още преди година WSJ съобщи, че Apple и Comcast работят по сделка, която ще осигури приоритетна интернет връзка между клиентите на медийния гигант и бъдещ set-top box на Apple, но преговорите между двете компании пропаднаха, което означава, че услугата на технологчния гигант няма да включва канали на притежаваната от Comcast NBCUniversal.

Миналата седмица Apple оповести сделката си с HBO, като също така намали и цената на Apple TV до 69 долара. Слуховете за телевизионна стрийминг услуга, както и изцяло нов Apple TV, може най-накрая да се окажат реалност след толкова години. Има голям шанс 2015-та да се окаже годината, в която Apple ще навлезе с пълна сила в телевизионната индустрия.