Win-Phone8-1

Както се казва – по-добре късно, отколко никога. Според информация на анонимни източници на колегите от The Verge, операционната система на Microsoft Windows Phone най-накрая ще бъде подкрепена с 1080р резолюция на екрана. Това трябваше да се случи преди 2013 г. със стартирането на третия General Distribution Release ъпдейт на платформата.

Очаква се, след като новия софтуер вече бъде наличен, производителите на хардуера с Windows Phone да пуснат 5-инчови 1080р смартфони. Въпросът за по-големи или може би по-малки размери на екрана също не е изключен. Ако всичко върви по план следващата партида на водещите устройства Windows Phone 8 трябва да излезе на пазара навреме за началото на ваканционния сезон.

Към GDR3 ъпдейта на Windows Phone 8 се очаква да бъде добавена поддръжка на новия Snapdragonчетириядрен процесор на Qualcomm, който вече е използван в HTC One и един от вариантите на Samsung Galaxy S 4. Според същия източник, слуховете за актуализация на „Windows Blue”, за която се твърди, че има за цел да въведе на едно място всички операционни системи на Windows, ще бъде налична в началото на 2014 г. Все още няма конкретна дата кога това ще стане.

 

Източник: PhoneArena