Ако имате нужда да споделяте съдържание от браузъра си в Windows 10 директно с други устройства във вашия дом, то може би има надежда. С нов ъпдейт за операционната система на Microsoft, компанията ще предостави възможността аудио, видео и снимки от Edge да бъдат споделяни с телевизор или подобно устройство, което е свързано към същата интернет мрежа като компютъра ви.

За да бъде възможно това, е необходимо джаджите, с които споделяте съдържанието, да поддържат стандартите DLNA или Miracast. По-модерните телевизори, както и Xbox One са такива устройства и с тях не би трябвало да имате проблем.

Има обаче още две неща, на които трябва да се обърне внимание – материали с DRM защита няма да могат да бъдат споделини с друг екран (например телевизор), така че услуги от типа Netflix няма да могат да се възползват от новата функционалност. Другото е свързано със самия ъпдейт – за сега той е само за тези хора, които са част от Windows 10 Insider Preview програмата, така че ще отнеме време той да стигне до всички останали.

2 Коментари

  1. Подобна функция има още от първата официална версия на windows 10. Свързване на телевизора с компютъра чрез Miracast и дори може да се използва дистанционното на телевизора вместо мишка.

  2. Възможно е, не отричам. Само че си мисля, че тук става въпрос конкретно за кастване на съдържание, а не всичко, което е видимо на екрана.
    Не съм разцъквал Windows 10 кой знае колко и е възможно да греша, за което се извинявам…

Comments are closed.