windows-10-logo-featured

Microsoft изненадващо промениха своята стратегия по отношение на цената на най-новата си операционна система. Windows 10 не само, че ще бъде безплатна за подновяване, ако имате лицензирана версия 7 или 8 (8.1), но вече и потребителите, които я тестват предварително, ще я получат безплатно.

Условията за ползвателите на предишните версии на Windows е да подновят до Windows 10 в рамките на една календарна година. След като този срок изтече, те няма да имат право на безплатен достъп до системата и ще трябва да си заплатят лиценз, ако искат да работят с нея.

За потребителите, които са по-нетърпеливи и искат да изпробват някои от възможностите на Windows 10 предварително, Microsoft решиха да ги възнаградят с безплатно активиране на финалната версия. Това означава, че ако искате да получите безплатно Windows 10 е нужно единствено да инсталирате и изпробвате предварителните му версии. Условието е да се впишете със своя Microsoft Account (MSA) или да си създадете такъв, ако все още нямате. Вижте и нашето ръководство за изпробване на Insider Preview.

На датата на официалната премиера на операционната система потребителите, които използват тази възможност, ще могат да надградят към финалната версия или да продължат да ползват тест версиите до определена дата. Дори и при чиста инсталация на Windows 10 версията отново ще бъде активирана, ако сте изпълнили условията на Microsoft.

Експерти отбелязват, че това е една много съществена стъпка в борбата със софтуерното пиратство. Microsoft са поставили сериозни цели за привличане на много потребители към своята платформа в рамките на година след излизането на Windows 10. Предоставянето на възможността потребителите, които са използвали незаконно операционните системи, да продължат легално, е сериозна заявка за желанията на компанията да наложи окончателно Windows.

Потребителите, които биха желали да получат своето безплатно копие, се окуражават да си изтеглят Insider Preview възможно най-скоро. На 29 юли Windows 10 ще бъде официално представен.

Обновено:

Изглежда всеки ден информацията за Windows 10 и неговата безплатна версия се променя. След като вчера ви казахме, че тествайки операционната система ще можете след това да ъпдейтнете безплатно до финалната версия, днес малко ще ви разочароваме.

Новата информация идва директно от Microsoft и ъпдейтнатия им блог пост. Тя гласи, че за да можете да ъпдейтнете до финална версия и да останете с Genuine такава, трябва да сте записани за предварителни версии на Windows през Insider програмата. Това ще рече, че ако се запишете за Insider Preview, инсталирате Windows 10 и го ъпдейтнете на 29 юли, а след това се изключите от програмата, вашата Windows 10 система ще остане нерегистрирана. За да получите пълната функционалност на Windows 10, трябва да останете записани в Insider програмата на Microsoft и да получавате предварителни версии на техните системи, когато излязат такива. Как ви се струва?

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS