Microsoft възнамеряват да добавят към своя Windows 10, свойство, което да следи къде пада погледа на човек. Целта на това е, всички хора, страдащи от неврологично-мускулни заболявания, да могат спокойно да използват своите компютри, без да се налага да употребяват стандартните мишка и клавиатура. Нещата от са от типа на: ако се вгледате продължително в дадено приложение, то ще се отвори или пък ще има клавиатура на екрана, на която може да се пише с поглед.

Засега „Eye Control“ има само като бета версия, така че тези, които искат да участват трябва да се запишат в програмата, както обикновено се случва с бета версиите.

Microsoft много отдавна работят по този проект. Това е една страхотна инвестиция и технология, с която определено ще успеят да помогнат на много хора, които иначе имат бариера към външния свят. Дано повече големи компании се вдъхновят и правят повече такива неща, защото точно затова са измислени технологиите – да помагат на хората!

Не е ясно кога точно това свойство на Windows 10 ще бъде пуснато официално. Имайки предвид обаче, че Microsoft наскоро започнаха да работят по своя така наречен March Windows ъпдейт, най-вероятно ще могат повече хора да го ползват догодина.