PC геймърите са най-трудно изчезващите геймъри. Windows 10 изглежда обаче не е техният любимец. Най-новият Windows е обявен за по-лош от своя предшественик по отношение на игрите. Точно затова Microsoft обещават, че ще оптимизират нивото на играене на игри с нов “Game Mode” в бъдещия Creators ъпдейт.

Почти нищо не се знае за този гейминг режим, но в публикация в блога на екипа на Xbox се твърди, че: “Новият Game Mode ще подобри многократно преживяването ви по време на игра…”

Не е ясно как точно Microsoft възнамерява да подобри работата на Windows 10, но има няколко неща, които можем да кажем:

Microsoft със сигурност ще улеснят живота на всички, като направят режим, който да ви показва кои системи и приложения използват твърде много ресурси, за да можете да ги спрете по време временно само докато играете.

В действителност, компанията вече прави нещо подобно с режима “Battery Saver”, който не позволява да се теглят данни в бекграунда. Може би новият режим ще регистрира гладните за мрежата приложения и ще намалява латентността по време на онлайн сесиите…

Още съвсем нищо не е ясно, но след като Microsoft обявява този режим за доста основен ъпдейт, очевидно трябва да очакваме някакво значително подобрение на операционната система. Ще видим…