Събитието на Microsoft вчера започна, както се очаква, с малко статистики. Американската компания бе въодушевена да обяви, че Windows 10 вече е на 110 милиона устройства. От тях повече от 8 милиона са бизнес компютри. Това не включва обаче бъдещите продукти, които до края на годината Microsoft твърди, че други компании партньори ще представят. Според тях, около празниците (тук се визира Хелоуин) и по-натам, можем да очакваме нови устройства с Windows 10 от компании като HP, Lenovo, Asus, ACER и т.н.

Суфтуерната страна на партньорствата на Microsoft също звучи интересно. Големи компании като Facebook ще започнат разработката на изцяло нови приложения за социалната си мрежа, Messenger и Instagram. С апликации за Windows 10 ще се сдобият също Uber и много други.

xbox-one-limited-edition-halo-5-guardians-bundle

 

Изненади имаше и за притежателите на Xbox игрови конзоли. Около празниците всички могат да очакват ъпдейт за Xbox One, който ще донесе Windows 10 на конзолата. Силно желаният от феновете Backwards Compatibility за Xbox също идва съвсем скоро – всеки, който притежава дискове с игри за Xbox 360, скоро ще може да ги играе на новата конзола. В следващите месеци можем да очакваме функцията да бъде достъпна за стотици от по-старите заглавия.

Разбира се, не отсъстват и изцяло нови игри за Xbox One – отново съвсем скоро ще станем свидетели на премиерите на голям брой нови забавления, а заедно с тях идват и лимитирани серии Xbox One конзоли – такива на Halo 5: Guardians, Rise of the Tomb Raider, Forza Motorsport 6. Те ще са къстъмизирани, с 1TB дисково пространство, а Halo 5 е и със слушалки. Тези лимитирани варианти на Xbox ще струват по 499 долара.

Още по-якото обаче е Xbox One Elite Bundle – тази конзола е с 1TB хибридна вътрешна памет и изцяло нов, преработен и ергономичен джойстик. Какво ще кажете?

xbox-one-elite-bundle-controller-1

xbox-one-elite-bundle-controller-2