Имали ли сте от онези безсънни нощи, в които се ровите из Wikipedia и научавате нова информация за различни неща, които ви интересуват? От една статия към друга и така докато заспите… Ако това описание ви звучи познато, тогава Wikiverse е точното място за вас.

Този уебсайт визуализира Wikipedia като една вселена от статии. Ако влезете в него, ще разберете, че е точно така. Когато приближите, за да видите “съзвездията” по-отблизо ще разберете, че това са близки по съдържание теми. Натискайки върху някоя от тях, ще се отвори статия по дадената тема. Това е един уникално лесен начин, чрез който ще може да научавате нови неща, в рамките на вашите интереси.

Wikiverse е подобрена версия, на проекта WikiGalaxy за Google Chrome от 2014 година. И двете са проектирани от френския компютърен специалист Оуен Корнек, чието хрумване е повече от гениално. С Wikiverse обаче определено личи, че идеята на Корнек доста се е развила и най-вероятно ще има огромен успех сред ученолюбивите. Затова ако и вие бихте искали да прекарвате по-смислено време в интернет, влезте в сайта на французина и се потопете във вселената от знания.