wickr+timed+feed+

Wickr е приложение за чат, което акцентира върху защитата на разговорите. Обещанието за по-добра сигурност е допълнено с пускането на нов инструмент, който разработчиците наричат Wickr Timed Feed (WTF). Той позволява на потребителите да споделят снимки, подобно на Instagram, в рамките на Wickr.

ВИЖ ОЩЕ: APPLE ПУСНА ЪПДЕЙТ ДО IOS 8.1.3 И OS X YOSEMITE 10.10.2

Изображенията могат да се пускат и във Facebook, но тук идва изненадата. Потребителите имат възможността да споделят снимката само с избрани приятели, а всички останали ще виждат изображение на забавна котка. Функцията е възможна благодарение на принципа на стеганографията, начин за скриване на изображение или послание в друго изображение. Това е често използвано средство сред шпионите и хората, които искат да избегнат следенето и да повишат своята анонимност.

Wickr не записва никакви данни за съобщенията между потребителите. Самите ползвателите на приложението не използват телефонни номера или адреси на електронна поща, за да се впишат, а специални криптографски хешове. Това са специално генерирани числа, които могат да се потвърдят чрез определена математическа формула. Wickr вече е станало много популярно сред активисти за човешки права и тийнейджъри.

Wickr може да се свали безплатно за Android (Google Play), iOS (iTunes) и настолни компютри. Приложението е съвместимо с операционните системи Windows, Mac Os X и Linux.