whats app

whatsapp

Днес WhatsApp обявиха, че ще добавят възможността за гласови повиквания и разговори. Новата функция ще дебютира през второто тримесечие на тази година за версиите на приложението за Android и iOS. По-късно ще последва ъпдейт и за Windows Phone и Blackberry 10.

От компанията обявиха и обновена статистика за потреблението на услугата. WhatsApp вече има 465 милиона месечни потребители, като 330 милиона от тях използват приложението всеки ден.  Тези цифри отново доказват, че WhatsApp е своеобразен лидер в категорията на кратките съобщения и добавянето на гласови разговори само може да затвърди тази позиция. В момента от компанията работят върху алгоритмите за компресиране на гласови данни, за да могат да бъдат конкурент на вече утвърдените предложения в сегмента като Skype и Viber.

Все още не се знае дали за провеждането на гласови разговори компания ще изисква допълнително заплащане. Според анализатори функцията ще бъде покрита от годишната такса от 0.99$, след първоначалния безплатен период.

Това е първата новина около WhatsApp, след като стана собственост на Facebook и съдейки по потребителските коментари, определено е положителна. Остава да видим дали колаборацията между двете компании ще бъде ползотворна в дългосрочен план.