Vsenn-review-main

Концепцията на Google за модулен смартфон е вдъхновила доста от конкурентите на гиганта. Новата финландска компания Vsenn се включва в състезанието за изграждането на такова устройство. Vsenn е съоснована от бивш управител на Nokia Android X, като тази седмица тя обяви, че ще разработи устройство, което ще е с операционните системи Firefox OS, Sailfish OS и Ubuntu for Phones, както и „чиста“ версия на Android.

ВИЖ ОЩЕ: 6 ПОПУЛЯРНИ МИТА ЗА ЗАРЕЖДАНЕТО НА СМАРТФОНИТЕ

В своето изявление компанията сподели, че общността от потребители е поискала възможност за избор на няколко операционни системи, затова и те ще отговорят на тази нужда. Гарантираните обновления за тяхната версия на Android ще бъдат за четири години. Всички данни на устройствата ще бъдат криптирани с троен слой защита.

Vsenn ще работи с разработчиците, за да предостави възможности за различните операционни системи. Те дори предлагат и програма „Одобрени ROM партньори“ за програмистите. Чрез нея Vsenn ще предлага съвети, помощ, както и организиране на публичност на разработчиците, които работят съвместно с нея.

Бъдещото устройство ще има три компонента, които ще могат да се заменят – камера, батерия с процесор и оперативна памет, както и сменяеми панели. Моделът ще има диагонал на екрана от 4.7 инча с FULL HD резолюция. От Vsenn не са обявили дата на пускане на смартфона.