Ако все още се надявате или си мислите, че Samsung първи ще представят смартфон с вграден в дисплея скенер за пръстови отпечатъци, изглежда се лъжете. Според Jiutang Pan, виден китайски изследовател, свързан с фирмите производители на територията на държавата, първи тук ще бъдат Vivo, които се очаква да представят устройство с такива възможности до няколко месеца.

Според друг доклад, публикуван в корейския ETNews, още две китайски компании ще се включат в играта — Xiaomi и Huawei, като вторите ще интегрират скенера за пръстови отпечатъци в дисплея на Huawei P11 догодина. В този доклад не се споменава кой ще бъде пръв.

Все още изглежда, че Apple ще са първата компания извън Азия, която ще представи смартфон с вграден в дисплея сензор за пръстови отпечатъци. Кой обаче ще победи изобщо, още е рано да се каже. Ако можем да вярваме на видео, споделено от Jiutang Pan пък, Vivo наистина може да се окажат първи.

Във видеото по-горе, Pan показва как смартфон от Vivo бива отключен само с докосване на екрана. Дали дисплеят може да бъде докоснат за отключване където и да е, или само на едно определено място? Това също не знаем за сега. Точно за това просто ще трябва да почакаме, за да разберем как ще се развие тази технология и кой ще грабне приза за първенец в тази надпревара.