Мобилният оператор Vivacom представи днес новия таблет Samsung Galaxy Note 10.1 на специално събитие. Устройството ще се предлага в търговската мрежа на оператора на цена от 34.90 лв. на месец с тарифната линия за неограничен интернет Traffic Unlimited. Заради мултифункционалните си характеристики, моделът на корейския гигант беше избран за работно устройство на дигиталните шампиони на Европа, които идват в България в края на месеца за първата си работна среща, посветена на Дигиталния дневен ред на Европа, заедно с вицепрезидента на Европейската комисия и еврокомисар по цифровите технологии Нели Крус.

Устройството, с което ще работят дигиталните шампиони, притежава ключови интуитивни функции, четириядрен процесор Exynos с честота 1,4GHz и 2GB RAM и способности за разделяне на 10.1-инчовия дисплей на две части, които да бъдат използвани от потребителите паралелно за различни приложения, без от това да страда бързината на таблета. Samsung Galaxy Note 10.1 е оборудван с т.нар. S-Pen – специална писалка, която позволява водене на бележки и скициране директно върху интернет съдържание, изображения и други видове дигитална медия.

Моделът разполага още с 5-мегапикселова основна камера и 1.9-мегапикселова предна камера. Последната позволява на Galaxy Note 10.1 да следи погледа на потребителя и да поддържа екрана в режим на готовност посредством функцията Smart Stay. Pop Up Play пък дава възможност за излъчване на видео клип във всяка част на екрана, докато се прави нещо друго с таблета.

Потребителите могат да избират между пет тарифни разновидности (XS, S, M, L и XL) на Traffic Unlimited линията, които са в ценови диапазон между 5 и 20 лева. Включеното потребление в тях е от 500 MB до 15 GB на месец.