Щатският мобилен оператор Virgin Mobile обяви официално вчера, че ще предлага ексклузивен тарифен план за iPhone потребители. Освен това операторът ще спре да предлага каквито и да е Android устройства, ефективно превръщайки се в първият мобилен оператор, който предлага само iPhone устройства.

Новият тарифен план е с безсрочен договор, нарича се Inner Circle и срещу 50 долара на месец предлага неограничени разговори, съобщения и мобилен интернет на територията на САЩ. След като започнат да предлагат новия план на 27 юни, от Virgin Mobile ще пуснат лимитирана оферта — всички нови клиенти, закупили iPhone от тях или Apple, ще могат да сключат договора за 1 долар на месец за първата година. След това месечната такса отново става 50 долара, като накрая на втората година може отново да бъде 1 долар ако клиентът закупи ново iPhone устройство.

Разбира се, всичко това идва с някои ограничения — интернетът на максимална скорост е в рамките на първите 23GB през месеца, а някои данни ще и бъдат ограничени. Например повечето видео материали ще се гледат онлайн с максимална резолюция от 480p, а стриймингът на музика ще става до 500 kbps.

Всички потребители могат да добавят и допълнителни пакети — 5 долара на месец за неограничени разговори с Канада и Мексико, както и безплатни SMS-и до целия свят, или 10 долара за същото + 200 минути разговори до избрани оператори в 50 държави.

Последното интересно е, че всички сключили този договор, могат да се възползват и от някои облаги при други бизнеси на Virgin. Това включва втори безплатен билет ако пътуват до Великобритания с Virgin Atlantic, намаления на полетите с Virgin America, една безплатна вечер в хотел от веригата на Virgin и т.н.