google-glass1

Virgin Atlantic обяви, че започва тест, който ще се проведе за период от шест седмици, целящ да даде на служителите й повече информация за някои пътници, влизащи в летище Хийтроу в Лондон. Програмата, която в момента е предназначена, само за да помогне на персонала да обслужва пътниците от Първа класа, използвайки Google Glass и умния часовник на Sony – SmartWatch 2, ще дава информация за пътниците и техните дестинации.

От момента, в който пътниците от Първа класа влязат в Терминал 3 на Хийтроу и са посрещнати по име, персоналът на Virgin Atlantic, носещ технологията, ще започне процеса по чекиране. В същото време служителите ще могат да кажат на пътниците най-новата информация за техния полет, за времето, какви събития ще има на мястото, където отиват и да преведе всяка информация на чужд език. В бъдеще технологията също така ще може да каже на персонала на Virgin Atlantic предпочитанията на пътниците за храна и напитки – всичко, което осигурява по-добро и по-персонализирано обслужване.

От компанията казват, че програмата замества вече въществуваща услуга, която дава на служителите персонализирана информация. Ако тя се окаже успешна, Virgin Atlantic ще започне да използва Google Glass и Sony SmartWatch 2 и на други летища, въпреки че не се казва дали тази услуга ще започне да се предлага и за пътници с по-евтини билети. Няма информация и за това колко бройки са закупени и колко са предвидени за използване.