twitter-800x533

Потребителите нa приложения вече няма да трябва да помнят пароли. Представяте ли си наистина да се случи? Възможно е благодарение на продукта на Twitter за разработчици, наречен Digits, който ви позволява да се вписвате не с парола, а с мобилен номер.

Както знаете, повечето приложения изискват имейл за влизане в акаунт – Digits предлага алтернатива. Просто въвеждате вашия мобилен номер, избирате страната си, въвеждате кода, пратен ви със SMS, за да потвърдите, че телефонът наистина е ваш, и това е!

Виж още: Всичко, което трябва да знаете за ебола… и още нещо

Digits е част от Twitter Fabric, предназначен да помага на разработчици да build-ват по-ефективно по-доходоносни приложения. Но всъщност приложението няма нищо общо с Twitter; Digits е standalone услуга, която всеки разработчик може да използва.

Twitter Digits беше обявен на първата Twitter Flight конференция за мобилни разработчици в San Francisco. Приложението ще излезе в 216 страни и ще бъде преведено на 28 езика за iOS, Android, като ще има версия и за вашия браузър.

От Twitter подчертават, че вписването в акаунтите е проблем за развиващите се пазари, защото много хора нямат достъп до компютър и имейл, докато смартфоните са по-евтини и повечето хора имат мобилен номер. Разчитайки на това и на Digits, от Twitter се надяват да привлекат голяма група нови потребители.

Twitter2