Twitter приложението за Apple Watch изненадващо бе свалено от App Store и вече не се поддържа. Това обявиха от MacRumors, а потребители докладваха, че изпитват затруднение с апликацията непосредствено след ъпдейт към watchOS 4.

Twitter крашва на Apple Watch, а иконата на приложението не се показва на лицето на часовника, споделят ползватели.

Не е ясна причината, поради която Twitter са изтеглили апликацията от App Store, но това е поредното приложение, което вече не се поддържа на Apple Watch. Преди Twitter, бяха спрени още Google, Amazon, TripAdvisor и редица други. Единственият коментар от Twitter е:

“Разбрахме, че нотификациите са най-полезната част от Twitter преживяването при Apple Watch. С това започваме да се фокусираме върху поддръжка на по-силни, медия-ориентирани нотификации.”

Ако трябва да съдим по другите компании, които изтеглиха приложенията си от Apple Watch, и тук може би става въпрос за едно — потребителите явно не използват тези апликации достатъчно. Поради тази причина много от разработчиците просто не виждат смисъл да поддържат тези приложения и редица такива вече не са налични за сваляне при умния часовник от Купертино.