Ако сте от хората, които са си играли в пясъчника като деца, е много вероятно да знаете какво е Tonka. Това, разбира се, е компанията, която вече десетилетия произвежда умалени колички, камиони и багери, с които децата да се забавляват на пясъка. Точно детското в умовете на дизайнерите от Toyota Australia е нещото, което е подтикнало компанията да разработи концепция за автомобил Tonka в реален размер, така че и пораснали деца да могат да си играят.

Специалната серия Tonka от Toyota е базирана на пикапа Hilux — един от най-продаваните автомобили за 2016 година. Естествено, тук някои неща са променени.

На първо място имаме 2,8-литров, четири-цилиндров турбо-дизел двигател, 15-сантиметра по-висока каросерия, подобрена спирачна система (все пак това е офроуд автомобил) и специални нови гуми. Още нещо — Toyota не са забравили специалният жълт цвят, присъщ за повечето модели Tonka.

С тази кола двата производителя Toyota и Tonka официално празнуват своите 80 и 70-годишнини, съответно. Концептуалният пикап ще обикаля Австралия това лято, така че ако сте там — не забравяйте да отидете да го видите.