Снимка: Nodus / Gordon Kelly

Авторът за Forbes Гордън Кели (Gordon Kelly), който всяка година ни снабдява с информация от доставчиците на Apple и тази година успява да впечатли с интересни открития. По неговите думи докладът се припокрива с финалния дизайн на iPhone 8, което значи, че най-вероятно рендерите в този материал са начинът, по който ще изглежда устройството.

Не само че сега можем да обърнем внимание на Apple смартфона, ами Кели дава и малко допълнителна информация. Както ясно се вижда, power бутонът е доста по-голям. Не е ясно защо това е така, но според Кели Apple ще интегрират там Touch ID в случай, че не успеят да го внедрят в дисплея.

Вижда се също така, че въпреки очакванията, iPhone 8 най-вероятно няма да дойде с USB Type-C порт, а ще продължи да разчита на Lightning такъв.

Снимка: Nodus / Gordon Kelly

Да, безелите са страшно тънки, както се очаква. Има обаче и още разкрития, до които Кели е достигнал благодарение на доставчиците на Купертино. Например това, че iPhone 8 най-накрая ще предостави стерео аудио преживяване, благодарение на различна система слушалка, в комбинация с единия говорител в долната част на смартфона.

Още — очаква се батерията да е значително подобрена, което се дължи на нова технология с форма на буквата „L“.

Всички подобрения обаче имат и един минус — iPhone 8 ще бъде доста скъп. Всъщност това ще е най-скъпият iPhone до сега, като според Кели цената ще стартира между 1100 и 1200 долара. Очаква се също така Apple да предлагат iPhone 8 само с капацитети 128 и 256GB.

Кели и производителят на калъфи Nodus, които са работили с него при оформянето на рендерите, са едва ли не на 100% сигурни, че iPhone 8 ще изглежда така. По тази причина Nodus са започнали да произвеждат своите калъфи. Остава да почакаме представянето на устройството, за да разберем повече.

Снимка: Nodus / Gordon Kelly