toshiba_encore_7

Вицепрезидентът на Microsoft Ник Паркър представи Toshiba Encore 7 по време на изложението Computex. Както и името подсказва, става въпрос за 7-инчов таблет, който е първото устройство с такъв размер, работещо с Windows 8.1.

С премиерата на Surface Pro 3, Microsoft продължава своята цел да се наложи като хардуерен производител. Тъй като линията Surface принадлежи към високия ценови клас продукти, компанията разчита на своите партньори да наложат Windows и в други сегменти. В най-ниския клас тотален лидер е Android, благодарение  на многото бюджетни таблети от различни компании.

Microsoft и Toshiba са работили заедно върху Toshiba Encore 7 с ясната идея да предложат добър продукт на изключително конкурентна цена. Предполага се, че 7-инчовият таблет ще се продава на цена от $150, което ще го направи изключително интересно предложение. Само лицензът за Windows 8.1 може да достигне $100.

Основните характеристики на Toshiba Encore 7  засега не са обявени, но за тази цена не можем да очакваме кой знае какво. И все пак тук имаме таблет с последната версия на Windows 8.1 и достъп както до новите Windows Store приложения, така и до хиляди софтуерни продукти и игри, разработени за x86 процесорите на Intel. Друг е въпросът доколко удобно би било използването на пълната версия на Photoshop на 7-инчов екран, например.