Toshiba-KIRA

Премиум серията на Toshiba – KIRA официално дебютира и на родния пазар. 13.3-инчовият ултрабук се предлага в две конфигурации с избор между PixelPure (2560 x 1440) сензорен екран с IGZO технология или Full HD (1920 x 1080) матов IPS дисплей. Изисканият дизайн с тънък и елегантен профил с тегло от едва 1,1 кг и изключителната производителност определят KIRA като флагмана в редиците на Toshiba.

Производителност от ново поколение

Toshiba KIRA идва с новото 5-то поколение Intel Core процесори, които предлагат повече производителност и по-висока работна ефективност при по-ниска консумация на енергия. Подобреният живот на батерията е с капацитет до 13 часа при Full HD версията и до 11 часа при модела с PixelPure дисплей.

За топ производителността на KIRA се грижат 5-то поколение Intel Core i7 процесори с Intel HD 5500 Graphics. Оперативната памет е 8GB DDR3L, а съхранението на данни е поверено на бърз твърдотелен диск с обем 256GB.

Full HD версията идва с предварително инсталиран Windows 8.1, докато моделът с PixelPure дисплей разполага с Windows 8.1 Pro 64-bit.

Дисплей без компромиси

Сензорният WQHD дисплей с изключително здраво Corning Concore стъкло е сертифициран от Technicolor и има 90% по-голяма плътност на пикселите от стандартното HD качество с резолюция 2560 x 1440, което прави 221 пиксела на инч. IGZO технологията гарантира внушителни цветове и дава своя принос за повишения живот на батерията, като едновременно с това осигурява ултраширок зрителен ъгъл. Full HD версията се отличава с матов IPS дисплей с 300 нита яркост и отлични ъгли на виждане.

Всеки дисплей е калибриран от Chroma Tune и сертифициран от Technicolor, като идва с предварително инсталиран Chroma Tune софтуер за Toshiba, който отговаря за оптималния контрол на цветовата гама според съдържанието и софтуерните приложения, които се използват.

Подобрено премиум изживяване

За своя звук флагманът на Toshiba разчита на премиум бранда Harman Kardon и технологията DTS Studio Sound. Налична е пълна гама от опции за свързване като 3 x USB 3.0 порта, 1 x HDMI с поддръжка на Ultra HD и WiDi технология за безжично споделяне на съдържание. Елегантната клавиатура без рамка с подсветка разполага с ергономичен дизайн на клавишите. Корпусът от пресована магнезиева сплав придава на KIRA висока степен на издръжливост, а областите, които са изложени на най-голям натиск, са подсилени с шестоъгълни укрепващи елементи.

И двата модела от серията на Toshiba KIRA вече се предлагат в търговската мрежа в страната за около 2400 и 3000 лв.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS