Toshiba Europe GmbH лансира официално Portégé R30 – премиум бизнес лаптоп с висока производителност, сигурност и надеждност, представени в компактно шаси. Наследникът на Portégé R930 – Portégé R30 е идеален за професионалисти, които се нуждаят от високофункционален лаптоп, който може да бъде използван пълноценно извън офиса.

Toshiba Portégé R30

• 33.8-сантиметров (13.3”) нерефлективен HD (1366 x 768) дисплей с LED подсветка
• 4то поколение процесори Intel® Core™ до i7
• Intel® HD 4600 graphics
• До 2x 8GB DDR3L (1600MHz)
• Избор от 500GB HDD (7.200rpm), самокриптиращ се диск с 320GB или mSATA SSD до 256GB
• Свързаност: 3 x USB 3.0 порта, 1x VGA, 1x HDMI®, Intel® WiDi™, слот за SD карта, заключване Kensington®, опционален мобилен модул4 за широколентов достъп, Gigabit Lan, ac/a/b/g/n WiFi, Bluetooth™ 4.0
• Сигурност и управление: Toshiba EasyGuard, Trusted Platform module, Intel® Active Management Technology, опционален smartcard интерфейс5
• HD или Full HD уеб камера с двойни микрофони
• Висококачествени стерео говорители с DTS® Studio Sound™ аудио подобряване
• Мултифункционален DVD super multi drive
• Устойчива на разливане клавиатура с accupoint показалец и опционална подсветка
• ОС: предварително инсталиран Windows 8.1 или Windows 7 с Windows 8.1 Pro DVD
• Цвят: черен
• Тегло: от 1.5 кг
• Размери: 316 x 227 x 18.3-26.6 мм

Подобрено цялостно представяне 

Portégé R30 идва с 4-то поколение процесори Intel® Core™ и до 16GB RAM, а в допълнение вградената видео карта Intel® graphics осигурява изключително чист образ и плавно движение на картината. Изборът от най-новите високоскоростни SSD-та, обемен HDD или хибриден диск с повече място за важни бизнес приложения позволява на потребителите да работят по-бързо и да бъдат по-продуктивни. 33.8-сантиметровият (13.3”) HD екран с LED подсветка има нерефлективен дисплей за повече удобство при работа на открито.

Сигурност и защита на премиум ниво

Повишената сигурност и включените функции на Toshiba EasyGuard ще държат „под ключ“ всички важни данни, съхранявани на Portégé R30. В случай на загуба или кражба на лаптопа, потребителите могат да са спокойни, че документите им ще останат незасегнати от неправомерен достъп. Самокриптиращият се диск (SEDs) автоматично кодира данните, съхранявани на твърдия диск, а матовата устойчива на разливане клавиатура позволява в случай на инцидент защита на информацията чрез защитаване на вътрешните компоненти от увреждане, предоставяйки на потребителите допълнително време за запазване на важните документи и пълно изключване на компютъра. Последната технология за сигурност на платформата Trusted Platform Module (TPM) е включена в стандартното оборудване. Четецът на пръстови отпечатъци, заключването Kensington® и опционалният smartcard четец също предоставят допълнителна сигурност.

Комуникация и свързаност за повече бизнес продуктивност

Качествената и мощна уеб камера с двойни микрофони осигурява оптимизирано изображение и подобрен звук, а с избора от HD или Full HD конферентните разговори са по-чисти и ясни. Вградените стерео микрофони с технологията за подобряване на звука DTS® Studio Sound™ поемат грижата за отличното акустично забавление. С богат набор от опции за свързване, потребителите могат да свързват външна медия и периферни устройства бързо и лесно. Изборът от VGA, HDMI® изход или Intel® WiDi™ улесняват възможностите за споделяне на информация. Слота за SD карта и трите USB 3.0 порта позволяват бързото прехвърляне на големи количества данни. Предлага се и опционален мобилен модул за безжичен широколентов достъп в движение.

Практичност и удобство

Portégé R30 се стреми да осигури по-висока продуктивност чрез практичност и удобство. Стандартното оборудване включва кликпад и accuPoint показалец за по-плавна и интуитивна навигация. Клавиатурата с подсветка е специално предназначена за работа в по-слабо осветени пространства, а подобренията при вентилатора позволяват на лаптопа да работи по-тихо. Технологията Intel® Active Management Technology (AMT) се грижи за дистанционната поддръжка на лаптопа, в това число ъпгрейд и ъпдейт. Portégé R30 също се предлага със съвместима докинг станция като много други бизнес лаптопи на Toshiba, за да улесни компаниите, които закупуват продукти от цялата гама.

Тънък и изящен дизайн

С профил от едва 18.3 мм в най-тънката си част, с черен магнезиев корпус с hairline елементи и нови панти, изработени от луксозен с матирана повърхност метал, Portégé R30 е едновременно мобилен и стилен с тегло, започващо от 1.5 кг.

Бизнес лаптопът Toshiba Portégé R30 ще се предлага в Европа през четвъртото тримесечие на 2013 година.