Откакто преди около месец Илон Мъск представи първия електрически камион на Tesla, поръчки за него заваляха от множество компании, между които Ryder, DHL, Walmart и много други. Вчера обаче пристигна най-голямата поръчка за Tesla Semi. Anheuser-Busch, американското седалище на най-големия производител на бира в света Anheuser-Busch InBev, са поръчали 40 камиона.

Малко след представянето на Semi през ноември, цената на необходимия депозит при предварителна поръчка се вдигна от 5000 долара на 20 000 долара, което значи, че Anheuser-Busch трябва да са платили 800 000 долара на Tesla.

Тъй като Tesla Semi се очаква да струва около 150 000 долара, това прави приход от финалната сделка на стойност приблизително 6 милиона долара.

Флотилия от 40 електрически камиона би помогнала на всеки един такъв големите производител и доставчик на стоки да намали своя принос за замърсяването на атмосферата. А като най-голям производител на бира, Anheuser-Busch определено имат възможност да покажат на останалите играчи как се прави.

Всичко разбира се зависи от това дали Мъск и компания ще пуснат Tesla Semi навреме от фабриката. Илон Мъск е познат със забавянията си, не само при Tesla, ами дори и в SpaceX, където дебютното изстрелване на Falcon Heavy бе изместено няколко пъти напред във времето. По първоначални данни, очакваме Tesla Semi да започне производство през 2019 година. Дано този път Мъск има план как да избегне забавяне.