Снимка: Tesla Motors

След представянето на домашните батерии в четвъртък, Tesla Motors могат да се похвалят с още една интересна услуга. През уикенда, тихо и без споделяне на новината, компанията започна да продава използвани автомобили. Това става онлайн, на сайта на Tesla, като бутонът Buy Pre-Owned ще намерите редом до този за поръчка на чисто нов модел.

Автомобилите, до които може да се докопа всеки потенциален купувач, са модели максимум от преди две години и половина, като на тях им липсва само новата функционалност 4х4, представена тази година. Всичко друго е налично, като колите са изключително запазени. На цена от около 65 000 долара (това е с 12 000 по-малко от базовия модел), можете да се сдобиете със седана Tesla Model S с някои екстри. Можете да разгледате всички предлагани и налични в момента коли на линка по-горе, като има и снимки на интериора и екстериора на всички тях. От купувача се изисква само първоначален депозит в размер на 1000 долара. Срещу това вие ще получите и лимитирана гаранция за вашия нов стар автомобил – 4 години или 80 000 километра.

Интересното е, че Tesla Motors не използват оторизирани разпространители. Колите си хората купуват директно от компанията, което увеличава продажбите и печалбата, а също и позволява въпросните модели автомобили втора ръка да са максимално евтини, тъй като трети страни не получават част от приходите. Какво по-хубаво?

Както казах, тази нова услуга от Tesla идва редом с представянето на батериите миналия четвъртък, за което вече си говорихме. Ще видим как продажбата на използвани автомобили ще се отрази на бизнеса на компанията, но смятам че няма да е в отрицателна посока. Какво по-хубаво от една доста по-евтина и запазена, макар и използвана, Tesla?

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS