tesla-model-x

В писмо, което акционерите на Tesla Motors получават всяко тримесечие, Илон Мъск обяви, че продажбите на следващата кола от електрическото семейство Model X започват през септември. През последните месеци компанията е работила здраво над производството на седемместния автомобил във фабриката си във Фремонт, Калифорния, където моделът е споделял една поточна линия с Model S. Въпреки че датата за старт на доставките на вече поръчаните Model X автомобили да изглежда финална, все още Мъск има предвид някои пречки и смята, че само „малък брой“ Model X коли ще напуснат фабриката.

Tesla Motors смятаха да започнат доставките и продажбите на Model X още в края на 2014 година, но тогава проблемът беше трудното производство на автомобила. Според Мъск това е може би най-трудната за производство кола в света в момента. Той е уверен обаче, че Model X просто „ще отвее хората!“

Пречките в момента пък са все още незавършените преговори с доставчици. Отново според главния изпълнителен директор на Tesla, ако само един от тях се отметне от думата си, произведените и доставени през третото тримесечие бройки ще спаднат с 800. Освен това, тъй като двата модела на Tesla Model S и Model X делят една поточна линия, производството на по-новия такъв може да забави доставките на седана.

Въпреки всички трудности, които все още са налице, компанията смята че този път обявеният срок ще бъде спазен и всички поръчали Model X, или пък искат тепърва да си го купят, ще могат да го направят през третата четвърт на тази година. Чакаме това, за да видим как смесицата между седан и високопроходим автомобил ще се справи на пътя.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS