Екип от италианци притежатели на Tesla са постигнали нов рекорд, като са карали Model S 100D цели 1078 километра с едно единствено зареждане. Тези километри или 670 мили, побеждават рекорда направен в Белгия през юни, 2017 – 560 мили с Model S P100D.

Италианците са използвали техника, с която да пестят енергия, тоест карали са максимално пестеливо – на ниска скорост и са използвали спирачките възможно най-малко. След юнският рекорд в Белгия, главният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск сподели в Туитър, че 1000 километра с едно зареждане са напълно невъзможни за постигане.

Веднага, разбира се, имаше хора, които се амбицираха след тези думи. Официалният клуб на компанията в Италия, Tesla Owners Club Italia, се зае пръв с това предизвикателство. Използвали са нормален автомобил на Tesla, с гуми с малко съпротивление и са били с изключен климатик. Петима шофьори са постигнали целта в южна Италия в рамките на 29 часа. Споделят, че автопилотът им е бил от голяма полза. “Той ни помогна да поддържаме постоянна скорост,” казват италианците.

Илън Мъск веднага поздрави Tesla Owners Italia и се похвали, че това е първият път, в който електрическа кола е успяла да измине толкова километри с едно зареждане.