Едно от предимствата да притежавате Tesla e достъпът до така наречените Supercharger станции, които са базирани по магистралите в Северна Америка, Европа и Азия, за да можете набързо да заредите возилото си за дълъг път.

Услугата беше безплатна, но този ноември, компанията съобщи, че ще започне да таксува притежателите на нови „Тесли“ през 2017. Този ден вече настъпи.

Ако си поръчате автомобил от Tesla след 15 януари, тоест днес, ще получите безплатни 400kWh Supercharging, като всяка година те се нулират, тоест през 2018 ще имате още 400 такива. Компанията споделя, че това стига за близо 1700 километра пътуване. След като минете тези километри вече ще се плаща такса, в зависимост от това откъде презареждате.

Цените варират, но например за „Tier 1“ (под 60kW, или ако споделяте зареждането с друга кола) излиза към 15 стотинки на минута, а за над 60kW, тоест „Tier 2“, е около 45 стотинки на минута. Всички пари ще се взимат от кредитната карта, която е свързана към акаунта ви и ще можете да наблюдавате онлайн историята на вашите плащания.

Колкото до всички, които са си поръчали Tesla преди 15 януари, или вече си имат такава… Е, те няма какво да се притесняват. Няма да плащат за Supercharging до края на живота на автомобила им.