След представянето на най-новата кола от Tesla Motors, Илон Мъск обеща, че първите доставки ще се извършат в края на 2017 година. За хората, които поръчаха седана предварително, това беше супер новина. Сега обаче нещата изглежда се променят, тъй като на страницата на компанията информацията е различна.

Както можете да видите от скрийншота по-долу, текстът за поръчките на Model 3 е променен от това, че „доставките започват в края на 2017“ на „производството започва в края на 2017“. Освен това е добавен и нов ред, който гласи „Доставките на нови резервации са планирани за средата на 2018 или по-късно“.

tesla-model-3-website-changes

Всичко това не звучи много приятно за тези, които вече са поръчали своя Model 3. По думите на Илон Мъск обаче, промените не касаят вече резервираните бройки. С една дума, направените предварителни поръчки по-рано през годината все пак ще бъдат доставени в края на следващата. Отново според Мъск, текстът е бил променен, за да засяга предварителните поръчки от днес нататък.

Мъск е познат на всички като човек, който налага изключителни крайни срокове в своя бизнес. Много пъти тези срокове са били достигани без очаквания резултат и ще е интересно да разберем дали този път Tesla ще успеят да доставят електрическите автомобили на първите поръчали преди края на 2017 година.