tesla

Елън Мъск разкри подробности за изцяло нов продукт, който Tesla ще представи. Според изпълнителния директор на компанията, тя разработва батерия, която потребителите ще могат да използват за дома си. Изглежда нейният дизайн вече е готов и продукцията може да започне след шест месеца. Tesla все още не е определила на коя дата ще обяви новия продукт, но Мъск каза, че той е много доволен от резултата, наричайки комплекта „наистина страхотен“.

Виж още: Производителят на дронове DJI ще работи със системата Micro Four Thirds

Какво можем да очакваме от батерията? Собствениците на Toyota Mirai, която използва водородни горивни клетки, имат възможност да свалят батерията на колата и да я използват за източник на електроенергия за своя дом, като при пълно зареждане тя може да го захранва за около седмица. Служителите на много големи технологични компании вече се радват на станции за безплатно зареждане на паркинга към офиса. Представете си да може да използвате подобна опция и по този начин да елиминирате сметката си за електричество? Би било страхотно, нали?

Миналата година Елън Мъск изказа амбицията си да направи нещо, което да живее в домовете на потребителите, а не в техните коли. „Ние се опитваме да разберем как ще бъде най-добре да направим батерията. Някои ще бъдат като пакета към Model S: нещо плоско, 5 инча от стената, монтирано на нея, с красиво покритие и интегриран двупосочен инвертор.“, бяха думите на Мъск.

Дж.Б. Страубъл, главният технически директор на Tesla, заяви, че дългосрочното търсене на стационарно съхранение на енергия все още е необичайно и компанията влага много усилия за развитието му, като провежда разговори с големи компании, предлагащи енергийни услуги. По всичко изглежда, че Tesla се приближава все повече към превръщането на своите планове в реалност.