Само преди година всички в технологичната индустрия тръпнеха в очакване да видят първия Android смартфон от BlackBerry. Priv се появи на пазара, но ето че година по-късно изглежда той не се справя много добре. Дори продажбите му са толкова ниски, че щатския оператор T-Mobile е решил да спре да предлага устройството.

От днес, опитвайки потребител да достъпи страницата на BlackBerry на сайта на T-Mobile, той бива пренасочен към началната страница. Не е дадено обяснение за спирането от продажба на BlackBerry Priv, но това е ясно – при толкова висока цена, смартфонът просто не се продава.

Не само това, ами потребителите просто не са доволни от Priv. Може би са очаквали повече, може би той не е това, което хората искат. Но едно е ясно – това ще е проблем за канадската компания. Идеята им беше да използват Android операционната система, за да се върнат в играта, но това изглежда не помогна.

Остава да разберем как ще се развият нещата по-нататък, но едно е ясно – със сигурност няма да видим BlackBerry Priv в България…