swiftkey

Може би най-популярната допълнителна клавиатура за Android – SwiftKey, е вече напълно безплатна. Приложението доскоро струваше $4, но сега може да бъде свалено свободно от Google Play.

SwiftKey запазва пълната функционалност на платената версия. Ново в приложението е магазин за платени теми, които променят изцяло облика  на клавиатурата. Цената на темите варира, но средната е .99$ за тема. Потребителите, платили $4 за приложението, преди то да стане безплатно, ще получат пакет от 10 теми на стойност $4.99.

Според създателите на приложението възможността за персонализиране на SwiftKey е една от най-желаните от потребителите и повече от половината, закупили приложението, променят облика на стандартната SwiftKey клавиатура веднага след инсталация.

Преминавайки на така наречения „freemium“ модел, създателите се надяват да подобрят приходите си. До момента SwiftKey е свалено над 200 милиона пъти, но едва 6 милиона потребители са платили за приложението. Това, че приложението е напълно безплатно, ще подобри и популярността му на развиващите се пазари, където потребителите традиционно не купуват приложения, които имат безплатна алтернатива.

Може да свалите приложението за вашия Android телефон от тук.