Едно от най-досадните неща е, докато сте болен, да се чудите кога да взимате термометъра и да си мерите температурата, а следенето ѝ е важно за оздравяването ви. Точно затова Дейвид Уелан и неговият екип са създали STEMP (Smart Temperature Patch), която прави всичко това вместо вас – следи температурата ви и ако тя се покачи, изпраща нотификация на вашия iPhone.

Това, което виждате на снимката по-горе, е всичко, което представлява устройството. Закрепва се под мишницата на болния чрез специална лепенка и стои дам докато е нужно. Разбира се, не трябва STEMP да се приема като умен аксесоар, който да носите 24/7, защото той не е пригоден за това. Батерията ще се изтощи за 30 дни, а още на десетия ден кожата ви под лепенката ще започне да се дразни.

STEMP може да се използва от възрастни хора и от деца. Дори може да се постави под мишницата на бебето ви и така да следите състоянието му постоянно, ако се налага. Джаджата е малка и не пречи на всекидневна работа. Уелан дори е разговарял с Американската агенция за международно развитие, тъй като смята, че би било удобно STEMP да се използва и в бедстващите от ебола райони.

За да бъде пуснато устройството на пазара, Уелан и неговите колеги са стартирали Indiegogo кампания, която да финансира проекта. Нуждаят се от 25 000 долара, от които вече са събрали повече от половината. Всеки, които се интересува, може да помогне, като тази кампания позволява и първи да се докоснете до продукта. Дарявайки 40 долара (има няколко други варианта), можете един вид да предплатите за STEMP и да го получите по-рано от останалите. Ето и линк към Indiegogo страницата на STEMP.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS