SteelSeries, лидерът в гейминг периферията, днес обяви придобиването на KontrolFreek, водещата компания в  производството на висококачествени аксесоари за контролери. Тази крачка ще засили вече силното присъствие на SteelSeries в конзолния гейминг пазар и допълнително ще го подготви за успех при следващото поколение на конзоли. Това е второто голямо придобиване на SteelSeries за тази година, след като през април закупиха Avolute, създателя на Nahimic и водещ независим разработчик на 3D звукови решения за игри.

В продължение на почти две десетилетия, SteelSeries е водеща в гейминг индустрията, предлагайки висококачествени периферни устройства за професионални геймъри и ентусиасти, както при компютрите, така и при конзолите. Софтуерна платформа на SteelSeries Engine има милиони ежедневни потребители и е интегрирана с популярни игри и приложения. През годините компанията е изградила разпознаваема марка и използва това, за да се развие по-бързо от останалите на пазара. Наградената линия геймърски слушалки Arctis, преобразиха пазара и наложиха нови стандарти за отличие при гейминг аудио хардуера.

KontrolFreek® е създателят на световноизвестната Performance Gaming Gear™, включваюа Performance Thumbsticks®, Precision Rings, Performance Grips, Gaming Кабели и други висококачествени продукти за PlayStation, Xbox, Nintendo Switch и компютър. Контролерите на KontrolFreek дават на геймърите решения, които увеличават прецизността, точността и времето за реакция, независимо от платформата.

Експертният опит на KontrolFreek в областта на аксесоарите за контролери се съчетава перфектно с предвидените бъдещи продукти на  SteelSeries  за  гейминг през конзоли, персонални компютри и мобилни устройства използващи контролери. Придобиването на талантливия екип на KontrolFreek ще ускори визията на SteelSeries за бизнеса си с контролери и аксесоари. Освен това, общността на KontrolFreek от повече от 4 милиона геймъри, FreekNation, е доказателство за популярността и качеството на техните актуални продуктови линии.

„Със следващото поколение конзоли, които са начело на гейминг индустрия, никога не е било по-подходящо време да увеличим максимално способността си да осигурим най-доброто игрово изживяване и продукти за конзолните геймъри“, споделя Ехтишам Рабани, главен изпълнителен директор на SteelSeries. „С опита и популярността на KontrolFreek в световен мащаб знаем, че те ще отворят нови възможности за забавление, наслаждаване и подпомагане на новите геймъри по целия свят.”

„Ние сме изключително развълнувани да се присъединим към екипа на SteelSeries“, каза Ashish Mistry, основател и главен изпълнителен директор на KontrolFreek. „Нашата визия за бъдещето на игрите се съчетава перфектно с тази на SteelSeries и не бихме могли да измислим по-добър партньор за постигане на тези цели.

”С придобиването на KontrolFreek, SteelSeries укрепва своите позиции в конзолния гейминг пазар, който беше ключова инициатива за създаване на стойност при влизането ни в бизнеса. Очакваме с нетърпение да реализираме полезни взаимодействия и да развием  заедно марката KontrolFreek. ” споделя Ларс Корд, партньор в Axcel, контролиращ акционер в SteelSeries.

KontrolFreek е частна компания, придобита от SteelSeries ApS. Двете страни са се съгласили да не разкриват финансовите условия.

За повече информация за SteelSeries посетете SteelSeries.com.

Сподели
Предишна страницаMoto g 5G работи в 5G мрежата на VIVACOM
Следваща страницаКвантова телепортация на дълги разстояния
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.