disneyland-star-wars-rides-1

На международното изложение D23 на Disney този уикенд, главният изпълнителен директор на студиото Боб Айгер разкри една доста амбициозна идея за бъдещето на парковете Disneyland. Според това, което той сподели, можем „съвсем скоро“ да очакваме цяла огромна секция от всеки парк, която да е в стил „Междузвездни войни“ (Star Wars).

Новата атракция може да се очаква в парковете Disneyland в Калифорния и Disney World във Флорида. Нищо не се споменава за Disneyland в Париж, но може би е рано да говорим за това. Нека се концентрираме върху това, което знаем – всеки парк ще има цели 14 акра, или приблизително 56 000 квадратни метра, които ще са изцяло посветени на вселената на Star Wars. Можем да очакваме две специални атракции – едната позволява всички да се качат на Хилядолетния сокол, изпълнявайки „специална мисия“; другата е борба между добрите и лошите от предстоящия филм „Междузвездни войни: Епизод VII – Силата се пробужда“ (Star Wars: Episode VII – The Force Awakens).

disneyland-star-wars-rides-2

Според информацията, всичко в рамките на Star Wars секцията ще бъде тематично – от магазинчетата за сувенири, където продавачите ще бъдат облечени като извънземни, до местата за отдих. Боб Айгер още споменава, че тъй като очакваме да видим и т.нар. cantina от „Нова надежда“ (A New Hope), то такава ще има. Disney още работят усърдно с ILMxLab, за което ви разказахме преди време. Виртуалната реалност ще играе сериозна роля в тематичните Star Wars секции към Disneyland.

Кога можем да очакваме всичко това, още не се знае. За това ще слухтим, тъй като все пак става въпрос за любимия на всички Star Wars.

disneyland-star-wars-rides-3

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS